Partia de ski de la Piatra Neamt va avea utilitate si vara!

***Iată care au fost statisticile pentru primul week-end de la deschidere, dar care sunt și viitoarele proiecte de pe Cozla.***

 

Deschisă pentru prima dată în acest sezon, la finele săptămânii trecute, pârtia de ski de la Piatra Neamț a fost o reală bucurie pentru împătimiții sporturilor de iarnă. Momentul s-a dovedit a fi extrem de bine primit, în primul rând de skiorii din întreaga zonă a Moldovei, dar mai ales de nemțeni. Mărturisesc faptul că deschiderea pârtiei în acest sezon de iarnă a fost o prioritate pentru mine în calitate de viceprimar, urmărind îndeaproape lucrările pentru omologarea și pregătirile pentru repunerea suprafeței schiabile în circuitul pârtiilor din zonă. Faptul că redeschiderea pârtiei era o necesitate și un moment așteptat este confirmat de încasările realizate de Perla Invest în primul week-end cu acces la ski pe muntele Cozla. Peste 65.000 de roni au fost încasați in 4 zile, ceea ce indică o medie de 250 până la 300 de sportivi care au accesat pârtia de la Piatra Neamț, pentru început. Vârful numărului de skiori a fost atins în ziua de dumincă, când peste 400 de persoane au ales să-și petreacă timpul liber pe pârtia de la Piatra Neamț. Sperăm ca vremea să ne fie un aliat în continuare, astfel încât să putem prelungi cât mai mult sezonul de ski. Ca noutate, avem o veste bună pentru iubitorii de sport și distracție: pentru vara acestui an luăm în calcul utilizarea pârtiei pentru boburi pe șine. Un proiect îndrăzneț, care este deja accesibil în alte zone ale țării și pare a fi un succes. Proiectul este cu atât mai mult așteptat, ținând cont că, astfel, putem utiliza pârtia pe toată perioada anului.

Nu am uitat nici faptul că una dintre promisiunile mele, în calitate de viceprimar, a fost redeschiderea Iglu-ului de pe muntele Cozla. În acestă primăvară, avem posibilitatea să demarăm lucrările de reabilitare a clădirii. După ce vor fi obținute și autorizațiile  ISU, locația va putea fi închiriată pentru diverse evenimente, de la baluri, concerte sau conferințe, în funcție de cerințele doritorilor. Iată încă un motiv ce ar putea atrage un număr mare de oameni pe muntele Cozla.

Gavrilescu Bogdan- viceprimar

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.