La 6 ani, consilieri locali pentru o zi

Dacă pentru o zi ați avea putere de decizie în orașul vostru, ce ați face? Pe această idee s-a bazat vizita unui grup de copii la Primăria Piatra Neamț. Pentru prima dată, 30 de copii de la clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Piatra Neamț au călcat pragul primăriei și s-au bucurat de o experiență inedită. Iubesc copiii, fiind la rândul meu tată, motiv pentru care am fost extrem de încântat să răspund curiozităților celor mici.

În cadrul întâlnirii, le-am explicat micuților vizitatori care sunt principalele proiecte pe care municipalitatea le are în vedere și îi vizează, în mod special, pe copii. Reabilitarea locurilor de joacă și construcția unora noi, realizarea de piste de biciclete, importanța de a locui într-un oraș nepoluat, utilizarea terenurilor de sport chiar și în afara orelor de curs, dar și învestiții ce vizează un învâțământ de calitate la Piatra Neamț, au fost principalele subiecte aduse în prim plan cu grupul de elevi vizitator. Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos și și-au prezentat proiectele, dacă ar fi pentru o zi consilieri locali la Piatra Neamț. La vârsta de 6 ani, unul dintre cele mai importante proiecte este crearea de locuri de joacă mai mari și mai frumoase. De asemenea, am sesizat o preocupare a copiilor pentru un oraș verde, fără poluare.

Cred într-o generație de  copii frumoși, cu preocupări de interes pentru dezvoltarea noastră și sunt convins că ne vor surprinde plăcut cu inițiativele lor în viitor. Pentru mine, întâlnirea cu cei mici a fost o

reală plăcere, un moment de reîncărcare și de speranță că viitorul arată bine!

Bogdan Gavrilescu – viceprimar

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.