Lucrari intense in urma ravagiilor lasate de ploi

Ploile au lovit intens, din nou, marți seara, pe raza municipiului Piatra Neamț. În anumite zone, au căzut circa 100 l pe metru pătrat, ceea ce a produs inundații în curțile a circa 20 de gospodarii din cartierul Văleni, dar și colmatarea mai multor poduri.

        Aflat în teren încă de aseară, trebuie să vă precizez că echipaje Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit cu promtitudine, alături de angajații societății Publiserv și se lucrează intens, inclusiv la această oră pentru aducerea zonelor afectate la stadiul de normalitate. Zonele unde au fost întâmpinate probleme sunt în cartierul Văleni, pe pârâul Turcului și pârâul Bisericii. În aceași zonă, Văleni, a fost afectată strada Gheorghe Asachi și strada Cornului. Ștrandul municipal, a fost din nou afectat, intrarea fiind blocata de aluviuni, trunchiuri rupte de copaci și pietre. Strada Pârul Doamnei din cartierul Bâtca Doamnei, a necesitat și ea intervenția echipajelor de decolmatare.

          În cursul zilei de astăzi, au fost convocați reprezentanții Apelor Române și Romsilva pentru a interveni pe raza pâraielor și pe raza fondului forestier de care răspund. Încercăm să remediem și să finalizăm toate lucrările de curățare și decolmatare de aluviuni, a albiilor și a punctelor afectate până la atingerea stadiului de normalitate.

          Din păcate, meteorologii au emis un nou cod galben pentru orașul Piatra Neamț, începând din această seară. Sunt prognozate cantități de precipitații de peste 40 l pe metru pătrat, ceea ce ne poate crea din nou probleme.

            

Bogdan Gavrilescu – viceprimarul orașului Piatra Neamț

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.