Partie! Pregatiri pentru un nou sezon de ski la Piatra-Neamt

Ca și anul trecut, vreau să cred că aduc vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Imi doresc ca și sezonul 2019/ 2020 să fie unul de bun augur, cu temperaturi propice pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Deși ne-am bucurat de o toamnă lungă și călduroasă, pe Cozla am demarat deja lucrarile de reamenajare a pârtiei de ski. Zilele acestea, pârtia a fost cosită și au început lucrările de împrejmuire cu plasa de protecție omologata. Vom începe, în curând, și reviziile tehnice pentru instalația de telescaun și vor fi curățate șanțurile pentru eliminarea apei de pe pârtie. Cu alte cuvinte, am demarat toate acțiunile necesare pentru pregătirea în timp a pârtiei, în vederea obținerea avizelor de omologare pentru noul sezon de iarnă. Pe lângă toate aceste operațiuni, vă reamintesc că vremea este un factor important în funcționarea pârtiei la Piatra-Neamț. Pentru aceasta, avem nevoie de un minim de 5 cm de zăpadă naturală. În următoarea etapă, intervenim cu tunurile de zăpadă artificială, până ajungem la un minim de 30 cm de zăpadă bătătorită.
Sperăm că ne vom bucura cu toții de un sezon bun la ski, iar turiști din toate zonele țării sau de peste hotare, vor veni să petreacă timp de calitate la Piatra Neamț!

Bogdan Gavrilescu – viceprimar Piatra Neamț

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.